ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2022/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.05.2022 - 350 деца от Сливен участваха в уроци по горска педагогика

350 деца от гр. Сливен взеха участие в уроците по горска педагогика. Те се проведоха в периода 11-13 май 2022 г. от експерти от Изпълнителна агенция по горите и Югоизточно държавно предприятие гр. Сливен, от екипа на проект „Мерки за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България“. В 16-те обучителни кампании деца от първи и четвърти клас от IV ОУ „Димитър Петров“, III ОУ „Д-р Иван Селимински“ и НУ „Васил Левски“ на открито учиха за дивите животни в горите на България и как да различават техните стъпки, за съхраняването на биологичното разнообразие, за опазване на горите от пожари и бедствия, както и за ролята на Малкия креслив орел, неговите местообитания и опазването им.

Мероприятията бяха организирани в изпълнение на проект „Мерки за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България“ LIFE18/NAT/BG/001051 по програма LIFE на ЕС. 

Провеждането на обучителни кампании предстои и в други наши градове. 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност