ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2023/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

29.09.2023 - Горски инспектори от ИАГ откриха фалшива горска марка в камион в Берковско

Горски инспектори от Изпълнителна агенция по горите откриха фалшива горска контролна марка в товарен автомобил. Нарушението е костатирано в село Слатина, община Берковица, при извършване на рутинна проверка на моторно превозно средство, разтоварващо 5 пространствени кубически метра дърва за огрев. Шофьорът на камиона представил на инспектиращите превозен билет с недействителен час на издаване за кубатура от 2.5 пространствени кубически метра дърва и с друго лице на получаване на товара. При оглед на автомобила проверяващите откриват под дясната седалка на водача фалшива горска контролна марка без абревиатура, увита в парцал и зелен тампон. 

Съставени са констативен протокол и акт за установено административно нарушение по Закона за горите. Задържани са камиона, дървения материал и моторен трион.

По случая е образувано досъдебно производство от органите на МВР.

Проверките за спазване на горското законодателство продължават.