ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2019/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.04.2019 - Горски служители залесяваха край Костенец в Седмицата на гората

Повече от 100 служители на Изпълнителна агенция по горите, Регионална дирекция по горите София и ТП „ДГС Костенец“ се включиха в традиционното залесяване за Седмица на гората, което тази година се проведе в землището на с. Очуша, общ. Костенец. Над 1200 фиданки от черен бор бяха залесени на оголения терен по южния склон на Ихтиманска Средна гора. Мероприятието бе извършено върху площи на територията на Държавно горско стопанство Костенец, нападнати от върхов корояд през 2017 г.  и освободени след провеждане на санитарни сечи. С добро настроение, усмивки и най-вече с професионализъм служителите създадоха началото на новата иглолистна гора. 

Инициативата е част от многобройните залесявания, които се извършват тези дни в цялата страна по повод празника на лесовъдската колегия Седмица на гората, възникнал през далечната 1925 г. като празник на залесяването.