ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН TЕЛЕФОНЕН НОМЕР ЗА СИГНАЛИ : 0877 705 112 НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ.206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ ВАРНА, КОГАТО СИСТЕМАТА ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ, И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2021/06Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

09.06.2021 - Екип на Изпълнителна агенция по горите задържа дървесина с невалидни превозни билети

Екип на Изпълнителна агенция по горите задържа дървесина с невалидни превозни билети. Нарушението е констатирано при проверка на територията на Държавно горско стопанство – Своге. Инспекторите спрели за проверка автомобил, натоварен с дървесина, за която шофьорът представил превозен билет с невярно съдържание. Измамата била констатирана при справка в електронния регистър на Агенцията. Проверяващите установили, че автомобил с такава регистрация липсва.

Установен е горският надзирател от Държавно горско стопанство - Своге, издал превозните билети. Допълнителна справка показала, че подобно нарушение     служителят е извършвал многократно.

Съставени са два акта по Закона за горите: на шофьора на автомобила – за липса на превозен билет и на горския надзирател, за невярно попълнени реквизити. Задържани са товарният автомобил, незаконната дървесина и превозните билети.

Засилените проверки в цялата страна продължават.